ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
Οικολογικό Αποτύπωμα Σχολείων
Οι συντελεστές Το φυλλάδιο Έπαινοι Ελληνικά English Française Deutsch Italiano Español Български

Βρες το Οικολογικό Αποτύπωμα του Σχολείου σου!

Παίζοντας αυτό το ηλεκτρονικό παιχνίδι μπορείτε να μάθετε ποιο είναι το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου σας, δηλαδή την ποσότητα του Διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που εκλύεται στην ατμόσφαιρα εξαιτίας των καθημερινών σας συνηθειών που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας.

Ακολουθήστε τα βελάκια που σας οδηγούν από δωμάτιο σε δωμάτιο και "κάντε κλικ" πάνω στα χεράκια που εμφανίζονται στις διάφορες συσκευές. Στο τέλος θα έχετε μια ενδεικτική εικόνα για το πόση ενέργεια καταναλώνετε και για την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται εξαιτίας αυτής της ενέργειας.

Επίσης θα δείτε συμβουλές για το πώς θα μπορέσετε να αποφύγετε ένα μέρος αυτών των εκπομπών CO2 και ταυτόχρονα να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα.
 


Disclaimer: Αυτό το παιχνίδι δεν αποσκοπεί να υπολογίσει σε ποιο βαθμό είναι ο μαθητής υπεύθυνος για το CO2 που συγκεντρώνεται στην ατμόσφαιρα, ούτε να δώσει με απόλυτη επιστημονική εγκυρότητα την ενέργεια που καταναλώνει και την ποσότητα των εκπομπών CO2 που προέρχονται από τις ενεργειακές του συνήθειες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει στόχο να μας κάνει όλους να σκεφτούμε πόσο οι συνήθειές μας επηρεάζουν το κλίμα του πλανήτη, αλλά και πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Για το λόγο αυτό, η επιλογή των συσκευών και οι τιμές που λαμβάνονται υπόψη είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε μέσες τιμές.
Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μεθοδολογία του παιχνιδιού.

Σχεδιαστής προγράμματος: Ιωάννης Πούλιος
Δημιουργοί ιστοσελίδας: Σάββας Πασχαλίδης, Ιωάννης Πούλιος
Αφετηρία για το πρόγραμμά μας στάθηκε η εφαρμογή της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Hellas που αφορά το οικολογικό αποτύπωμα ενός νοικοκυριού.

Μπορείτε να υπολογίσετε το ενεργειακό αποτύπωμα του σπιτιού σας στο http://www.wwf.gr/footprint